google.com, pub-9253209472297458, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 
  • Marin Dan

CFR Cluj - Inter D'Escaldes, LIVE ONLINE, ora 20:30, Digi Sport 2

CFR Cluj - Inter D'Escaldes, LIVE ONLINE, ora 20:30, Digi Sport 2

Eliminată de armenii de la Pyunik Erevan în preliminariile Champions League, CFR Cluj a ajuns în Conference League, însă nu mai are voie să facă pași greșiți pentru a nu-și compromite de pe acum sezonul european.


Adversara clujenilor din turul 2 preliminar al Conference League este Inter Club D'Escaldes, o formație semi-profesionistă, care este campioana Andorrei.

În acest sezon, Inter Club d'Escaldes a început campania europeană în runda preliminară din Liga Campionilor. A trecut de campioana din San Marino, La Fiorita (2-1), dar a fost eliminată de campioana Islandei, Vikingur Reykjavik (1-0).


CFR Cluj are un lot de 11 ori mai valoros decât campioana Andorrei, Inter D'Escaldes


Astfel, adversarul CFR-ului va fi unul extrem de accesibil, mai ales dacă avem în vedere valoarea loturilor celor două echipe.

  • 2.63 milioane de euro este valoarea întregului lot al celor de la Inter Club d'Escaldes, potrivit Transfermarkt.com

  • 29.5 milioane de euro este valoarea lotului lui CFR Cluj

Cu toate acestea, Dan Petrescu "se teme" și de acestă dată, însă "și-a făcut temele" și a studiat adversarul.


”Am văzut cele două meciuri ale lor din Champions League pe care le-au jucat, am mai văzut două meciuri din campionatul lor de acasă. Nu e ușor să analizezi o echipă nouă, sunt 10 jucători spanioli, un român, și restul sunt internaționali din Andorra, cu 60-70 de meciuri.

E clar că e cea mai bună echipă din ultimii trei ani, a luat trei campionate. Orice campioană, indiferent din ce țară e, are ADN-ul ei, chiar dacă e din San Marino sau Gibraltar. Orice meci cu o campioană e foarte greu, mai ales în Europa. Dacă vedeți rezultatele, nu mai sunt diferențe mari, nu mai sunt echipe mici și echipe mari. E un meci foarte greu și trebuie să-l pregătești foarte bine.

Și armenii aveau jucători de națională. Peste tot sunt jucători buni. Când jucăm cu echipe mici nu se știe niciodată. Jucătorii spanioli, indiferent de unde îi iei, știu fotbal. Au 10 jucători peste 33 de ani, cu experiența. O să vină Feher, singurul român al lor, a declarat că își joacă șansa, o șansă mai mică, dar o joacă. Toți jucătorii vor da 200%. În retur, ei au speranțe mari, pentru că e la altitudine mare și toate echipele au suferit. Noi trebuie să ne gândim doar la meciul ăsta.

Niciodată în cupele europene n-au pierdut la scoruri mari. Sunt convins că se vor organiza în 4-4-2, se vor apăra și vor juca pe contraatac și faze fixe. Asta vor face. Dar nu mai e diferența care era înainte. Nu e chiar așa. Nicio echipă care a câștigat campionatul nu e slabă. Până în Andorra facem opt ore cu totul. Va fi o deplasare foarte grea. Trebuie să câștigam toate meciurile, ăsta e obiectivul”, a transmis Dan Petrescu, înaintea meciului cu Inter Club d'Escaldes, în cadrul unei conferințe de presă.


Dacă va trece de Inter Club d'Escaldes, CFR va da peste Șahtior Soligorsk, echipă din Belarus, care a terminat pe locul 1 sezonul 2020-2021, cel care a determinat calificarea formației în cupele europene pentru actuala ediție.


CFR Cluj - Inter D'Escaldes, LIVE ONLINE, ora 20:30, Digi Sport 2

27 views0 comments