google.com, pub-9253209472297458, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Marin Dan

Irina Begu e în turul 3 la Wimbledon și o va înfrunta pe Swiatek!

Irina Begu (30 de ani, 79 WTA) s-a calificat în turul 3 la Wimbledon! Sportiva din România a eliminat-o pe croata Petra Martic (30 de ani, 30 WTA), scor 7-5, 6-7(7), 6-3. În faza următoare, Begu o va întâlni pe Iga Swiatek (7 WTA), campioana de la Roland Garros 2020.


Irina Begu | Wimbledon
Irina Begu | Wimbledon

Irina Begu pornea cu șansa secundă împotriva unei jucătoare experimentate, cu un serviciu bun și lovituri puternice din spatele terenului. Românca nu s-a lăsat impresionată. Ajutată de un procentaj foarte bun al primului serviciu, 76 %, a închis primul set după 55 de minute, scor 7-5.


Irina Begu, în turul 3 la Wimbledon


În actul inaugural, Begu a avut o siguranță ieșită din comun, doar 6 erori neforțate, față de 17 ale adversarei. Begu a avut în mână și setul secund. Ar fi putut obține o victorie lejeră, având avantaj de 5-3. A fost egalată, iar în tie-break a ratat două mingi de meci.

În mod normal, orice jucător suferă o cădere după un astfel de moment. Nu a fost cazul Irinei. Setul decisiv a fost aproape perfect. Nu a oferit nicio oportunitate de break, a câștigat 89 % dintre punctele jucate cu prima minge, a lovit câștigător de 15 ori și s-a impus la capătul a două ore și 37 de minute de joc.


Cristian Tudor Popescu, impresionat de victoria lui Begu


„Irina, pe iarbă ca pe zgură în vremurile bune! Să ai set și 2 mingi de meci în tie-break-ul setului 2, și adversara să ți le respingă cu execuții excepționale, e o groapă psihică din care îți trebuie tărie multă ca să ieși. Irina Begu a dovedit-o!

Cu un joc compact, bazat pe lovituri stânga-dreapta adânci și aspre, arătând o rezistență în raliuri pe care nu i-am mai văzut-o de mult, venind la fileu pe mingi construite cu inteligență și răbdare, Irina Begu, antrenată de Victor Crivoi, o învinge 3 seturi de luptă dură pe capul de serie nr. 26, croata Petra Martić, și trece în turul 3 al Wimbledonului!”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

5 views0 comments
bottom of page