google.com, pub-9253209472297458, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 
  • Marin Dan

Romania 1-0 Finlanda | Tricolorii revin in cursa pentru primul loc

Romania 1-0 Finlanda | Tricolorii revin in cursa pentru primul loc


România a câștigat meciul de pe teren propriu cu Finlanda, scor 1-0, în etapa cu numărul trei din grupa B3 a Ligii Națiunilor, ediția 2022-2023.


  • Este prima victorie și primul gol marcat de către “tricolori” în Liga Națiunilor. Totodată, selecționerul Edi Iordănescu obține primul succes de la numirea în funcție.

România rămâne pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor


În ciuda acestei victorii, România rămâne pe ultimul loc în grupă, cu 3 puncte, după ce Muntenegru și Bosnia și Herțogovina au încheiat la egalitate, scor 1-1.

Bosnia și Herțegovina este liderul grupei, cu 5 puncte, apoi Finlanda și Muntenegru, cu câte 4 puncte.

Pentru “tricolori” urmează un alt meci pe teren propriu, cu Muntenegru, pe 14 iunie, de la ora 21:45, tot pe stadionul Rapid - Giulești.

George Pușcaș, penalty ratat. Nicușor Bancu, al doilea gol în tricoul echipei naționale


Aproximativ 14.000 de spectatori au asistat la partida de pe stadionul Giulești și au creat o atmosferă frumoasă.

Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute în prima repriză, din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe teren de către câțiva fani din galeria României.

Edi Iordănescu a pregătit o tactică mai ofensivă, iar “tricolorii” și-au creat 19 ocazii de gol, dar au lăsat și multe breșe în apărare. Finlanda a avut 16 ocazii de gol.

La capitolul șuturi pe poartă, România a fost în avantaj, 5-3. Finlanda a avut o posesie a mingii superioară, 60-40%.

Prima mare ocazie de gol a meciului i-a aparținut României. În minutul 14, Alex Cicâldău a nimerit bara transversală, cu o lovitură de cap.

La faza imediat următoare, “tricolorii” au primit un penalty, după ce Darius Olaru a fost faultat în careu de către Uronen.

George Pușcaș a ratat lovitura de la 11 metri, după ce șutul său a fost parat de către Joronen. Marius Marin putea să înscrie imediat, dar șutul mijlocașului a fost deviat în bară.

România a înscris în minutul 30, prin Nicușor Bancu. Căpitanul Universității Craiova a apărut surprinzător în centrul careului și a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap, după centrarea lui George Pușcaș.


Florin Niță, salvator în repriza a doua. Bancu a nimerit bara transversală


Finlanda a început mai bine repriza a doua și a ratat câteva ocazii. În minutul 51, Pukki i-a pasat ideal lui Pojhanpalo în centrul careului, dar portarul Niță a avut o intervenție excelentă și a respins mingea în corner, cu mâna dreaptă.

În minutul 62, Pușcaș putea să-și ia revanșa pentru penalty-ul ratat, dar șutul său din careu a fost respins de către portar.

Pe final de meci, ambele echipe au ratat câte două șanse imense de gol. În minutul 82, Lod a șutat slab din poziție ideală. În minutul 84, Mihăilă a sprintat către poartă și a șutat în forță din unghi, la colțul scurt, dar portarul Joronen a respins mingea în corner.

Finlanda putea să egaleze în minutul 87, dar Pohjanpalo a ratat inexplicabil din centrul careului.

În minutul 89, Nicușor Bancu putea să facă “dubla”, dar șutul său a nimerit bara transversală.

1 view0 comments